Projektitiimi pelaamassa prototyyppiä

Tuusulanjärven Rundin projektitiimi esittäytyy

JSNKK:n oma lautapeli, Tuusulanjärven Rundi, on parhaillaan painossa ja nyt on korkea aika esitellä projektitiimi pelin taustalla.

Tuusulanjärven Rundi poikkeaa vastaavista toteutuksista siinä, että pelissä on täysin kamarin itse kehittämä pelimekaniikka. Pelimekaniikka on Riku Laukkasen käsialaa, joka varsin tuoreena kamarilaisena innostui heti projektista ja lähti ennakkoluulottomasti mukaan. Pelissä on yhdistynyt Rikun rakkaat harrastukset lautapelit ja pyöräily. Rikulla on ollut alusta asti vahva visio pelistä ja pian konkretisoituu se, että visiosta on tullut totta.

Alusta alkaen koko projekti on ollut parhaimmissa mahdollisissa käsissä, kiitos senaattori Tomi Riipisen, joka on toiminut pelin projektipäällikkönä. Tomi on tyylilleen uskollisena vastannut siitä, että projektinjohto on hoidettu ammattimaisesti ja talouden realiteeteista ei ole tingitty.

Peliä ei olisi syntynyt ilman aktiivista myyntiä. Kamarin pressa, Ellen Vikman, on kantanut harteillaan myyntijohtajan titteliä ja tehnyt leijonanosan myyntityöstä. Pressaa ei ole tässä projektissa päästetty helpolla, vaan myös kumppanuudet ja markkinointi ovat olleet Ellenin vastuulla.

Ellenin ohella Viktor Andersson on ”saanut” jakaa myyntivastuuta. Myynnin ohella Viktor on vastannut nettisivujen ja verkkokaupan luomisesta. Viktorin kontakteja @kuvatehtaaseen tullaan tässäkin projektissa hyödyntämään.

Visuaalinen ilme on yksi tärkeimmistä pelin elementeistä. Markus Uotilan tehtävänä on ollut koordinoida yhteistyötä kuvittaja Heli Tiensuun kanssa. Mielipiteitä pelin ilmeestä on ollut vähintään yhtä paljon kuin pelintekijöitä, mutta kylmähermoisesti Make on sovitellut näitä eri intressejä yhteen.

Tuleva kamarin senior advisor Topi Rantala on tässäkin projektissa toiminut luontaisessa roolissaan – vanhempana neuvonantajana. Kamarin oma taitelija Anna-Maija Rissanen on vuorostaan antanut tiimille tukea kuvittajan ohjaamisessa ja toiminut apukäsinä.

Jokaisessa projektissa tarvitaan, joku joka hoitaa ”sälän” ja se rooli on tässä(kin) langennut Salla Niemelälle. Kun tekee enemmän kuin miettii, voi käydä niin, että tilaa 700 noppaa peliin, jota pelataan korteilla. Jäämme siis odottamaan seuraavaa JSNKK:n projektia 😉

Ilman tätä porukkaa ei vitsistä lähtenyt idea olisi pian totta! Stay tuned!

fiSuomi