Järvenpään Kukkakauppa ja Hautaustoimisto

Yhteistyökumppani: Järvenpään Kukkakauppa ja Hautaustoimisto

Järvenpään vanhin yritys toimii jo neljännessä naisyrittäjien polvessa

Tutustuimme yhteistyökumppanimme Järvenpään Kukkakauppa ja Hautaustoimiston toimintaan toukokuussa äitienpäivän alla. Ovessa roikkuva kello kilkahtaa nostalgisesti ovea avatessa. Tästä ovesta on astunut paikallisia asiakkaita jo useiden sukupolvien ajan, sillä yritys on perustettu jo vuonna 1931. 

Liiketoiminta on periytynyt aina tyttäreltä tyttärelle, ja Maija Lepola edustaa jo neljättä polvea. Ammattitaito on vahvaa, kun oppia on kartutettu nuoresta iästä lähtien. Lepola on itse toiminut yrittäjänä kymmenen vuoden ajan, mutta työskennellyt yrityksen parissa pitkälti koko aikuisikänsä. Tällä hetkellä liikkeessä työskentelevät myös Lepolan äiti, sisko sekä kaksi muuta työntekijää. Liikkeessä on todistetusti kukkasidonnan huikeita ammattilaisia, sillä Maijan sisko, Eeva Malmström-Määttä on kukkasidonnan Pohjoismaiden mestari. Laatu kaikessa tekemisessä on tälle herkällä alalla toimivalle yritykselle kunnia-asia.

 

Järvenpään kukkakauppa ja Hautaustoimisto

Kauden kukista sidottu kimppu ilahduttaa saajaansa äitienpäivänä. 

Kukat äitienpäivään ja muihin tilaisuuksiin

Yritysten vastuulliset teot kiinnostavat meitä nuorkauppakamarilaisia. Millä tavalla vastuullisuus näkyy kukkakaupan toiminnassa? “Kukkien suhteen meillä on omaa kasvatustoimintaa keväästä syksyyn, ja pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon esimerkiksi luonnonmateriaaleja hyväksi kukkasidonnassa ympäri vuoden. Käytämme siis oman puutarhan lisäksi myös ihan lähiympäristöstä saatavia materiaaleja“, Maija kertoo. 

Mitä hyötyjä Maija kokee yhteistyökumppanuudesta nuorkauppakamarin kanssa? “Mielestäni nuorkauppakamarin toiminta on erittäin hyvin kiinni ajassa ja pyrkii edistämään erilaisia tärkeitä tavoitteita. Yrittäjälle se toimii myös hyvänä kanavana levittää tietoa liiketoiminnasta ja saada uusia verkostoja“, Maija kuvailee.

Halusimme vierailumme aikana saada toki ammattilaiselta myös vinkit äitienpäivän kukkien valintaan. “Äiti ilahtuu varmasti keväisestä kimpusta, joka on sidottu kauden kukista. Myös hortensia sopii hienosti äitienpäivään“, Maija vinkkaa. Jos ei itse pääse antamaan kukkia äidille, voi kukat tilata suoraan toimituksella haluttuun osoitteeseen. 

Tutustu Järvenpään Kukkakauppa ja Hautaustoimistoon paremmin täällä!

Järvenpään kukkakauppa ja hautaustoimisto

Järvenpään Kukkakauppa ja Hautaustoimistosta saa yksilöllistä hautauspalvelua sekä kukat erilaisiin tilaisuuksiin. Kuvassa yrittäjä Maija Lepola.

fiSuomi